W piątek 24 marca w naszej szkole odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne przeprowadzone przez edukatora żywienia, panią Karolinę dla uczniów klas 1-3 oraz dzieci z oddziału przedszkolnego. Na początku wysłuchaliśmy krótkiej pogadanki na temat kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych a później przeszliśmy do nieco bardziej smakowitej części warsztatów Upiekliśmy ciasteczka migdałowe z dodatkiem batatów, które zostały ozdobione gorzką czekoladą i naturalnymi posypkami (m.in. sezamem, ziarnami słonecznika, wiórkami kokosowymi, żurawiną, ryżem preparowanym) oraz przygotowaliśmy pyszny koktajl z żółtych owoców.
Warto dodać, że podczas warsztatów używaliśmy tylko zdrowych i pełnowartościowych produktów. Zarówno koktajl jak i ciasteczka bardzo zasmakowały dzieciom. Każdy z uczestników warsztatów wrócił do domu z przepisami, więc myślę że weekend w wielu domach upłynął pod kątem pieczenia i przygotowywania zdrowych koktajli
E. Bielecka